Recept voor 10 personen
1 kg sperziebonen
750 gr rijst
10 handjes rozijnen
5 kleine appels of een bananen
5 uien
750 gr (vega) gehakt
5 teen knoflook
10 eieren
500 ml melk
5 tl kerrie
5 tl koriander
2,5 tl gember
snufje kaneel
snufje zout en peper
Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden.
Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze van het pak en voeg ook de rozijnen toe aan het water.
Kook in een ander pannetje de sperziebonen circa 5 minuten.
Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd vervolgens ook de appel of banaan in stukjes.
Meng in een beker de melk met de eieren.
Giet een klein scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook en de kerrie, koriander, gember, kaneel en een snufje peper en zout aan. Voeg na ongeveer 2 of 3 minuten het gehakt toe en bak dit rul. Voeg daarna de sperziebonen en de stukjes appel/banaan toe en bak dit een paar minuten mee.
Ze het vuur uit en schep alles in een ovenschaal. Giet het ei-mengsel er overheen.
Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven.
Serveer de ovenschotel met de rijst en de rozijnen.