1 gemiddelde courgette (kleintjes zijn het lekkerst, hoeveelheid dan aanpassen), in blokjes
1 gesnipperde ui
1 teen knoflook uit de pers
Stukje rode peper, klein gesneden (of iets anders voor de pit, b.v wat cayennepeper peper)
1 laurierblaadje
Peterselie (vers of diepvries)
Basilicum (vers of diepvries)
1 á 2 Bouillonblokjes
1/3 flesje kookroom (ongeveer)
Parmezaanse kaas, vers geraspt of van de Lidl
Ui glazig fruiten in een scheut olie
Courgette toevoegen en mee smoren
Ondertussen (bij gebruik van verse kruiden) de blaadjes fijnknippen, de stengels bewaren
De knoflook en de rode peper/cayennepeper even meebakken
Een halve liter (kokend) water met bouillon blok(jes) toevoegen, laurier, stengels van de kruiden erbij en ongeveer een kwartier zachtjes laten sudderen, tot de courgette in ieder geval gaar is. Kan ook langer....
Stengels en laurierblaadje verwijderen
Soep pureren
De kookroom naar smaak toevoegen, (geknipte) kruiden toevoegen en op smaak maken met de geraspte kaas. Eventueel nog bouillonblokje toevoegen. Let op, de kaas is ook zout...
Schenk de soep in kommetjes en garneer met een beetje kaas en kruiden