Romige kipkerrie voor ongeveer 10 personen, kan prima gedownscaled worden:
1kg rijst (Basmati was lekker)
1kg kipdijfilet
500 gram wortel
2 stronken broccoli
1kg sperziebonen
Een paar versnipperde uien
600ml kokosmelk
kerriepoeder, cayennepeper, peper, zout
Zet vast twee pannen met water op het vuur. Snijd de kip, wortel en broccoli in stukjes, dop de sperziebonen. Kook alle groenten een paar minuten, ze hoeven nog niet helemaal gaat want ze worden nog even in de pan gebakken.
Fruit de ui in een grote wokpan, doe hier vervolgens de kip, kerriepoeder en cayennepeper bij. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking
Als de kip en de groenten klaar zijn, doe ze bij elkaar in de wokpan en bak nog even door totdat de groente naar wens gaar zijn. Voeg de afgegoten rijst toe en roer door.
Voeg naar smaak peper en zout toe en voeg de kokosmelk toe. Roer goed en laat, af en toe roerend, nog even rustig inkoken tot het de gewenste consistentie heeft bereikt.