(rode) ui, gesnipperd
Knoflook, fijngehakt of geperst
Jalapeno’s uit een potje, in kleine stukjes gehakt
Gehakt (rund of varken is allebei lekker, stukjes kip kan ook vega kan ook)
Puntpaprika of normale paprika (Ik vind zelf puntpaprika het lekkerst), in stukjes
Mais uit blik
Bonen uit blik (ik vind zelf kidney het lekkerst)
Tomatenblokjes in blik
Kruiden (Euroma mexicaanse kruiden vind ik zelf erg lekker https://www.ah.nl/producten/product/wi414849/euroma-mexicaanse-taco-kruiden)
Kippenbouillon
Koriander
Limoen(sap)/citroen(sap)
Creme fraiche
Avocado
Een klein beetje paprika van het gehaktmengsel
Strooikaas (of een blok kaas en een rasp, als de kaas maar lekker smelt)
(rode) ui
Koriander
Tortilla chips
Bak het gehakt lekker bruin in een beetje olie, haal het daarna uit de pan
Bak de ui, knoflook, jalapeno’s tot ze glazig zijn.
Bak de puntpaprika en de kruiden even mee, bewaar een klein beetje paprika en doe vooral lekker veel kruiden! Voeg daarna de tomaten blokjes en een scheutje limoensap toe. Vul het lege blikje met water en voeg dat ook toe. Kruimel er een Boullion blokje overheen en roer door.
Laat het mengsel lekker pruttelen, je kan nu aan de slag met de guacamole.
Laat ondertussen de grill van de oven voorverwarmen, temperatuur maakt niet echt uit, het gaat sowieso heel snel
Als het even geprutteld heeft en een beetje ingedikt is kun je het gehakt, de bonen en de mais toevoegen, laat nog even staan zodat alles weer lekker warm wordt. Voeg wanneer je klaar bent koriander toe en breng eventueel op smaak met meer kruidenmix, limoensap boullionblokjes, peper en zout.
Schep wat van het mengsel op een plat bord, beleg vervolgens met een platte laag tortilla chips, het hele bord mag bedekt zijn. Gooi er een lekkere hoeveelheid kaas op
Zet je bord in de oven onder de grill, laat dit gaan totdat de kaas lekker krokant gebakken is óf de chips donkerbruin beginnen te worden (want verbrande chips is nasty).
Serveer met lekkere scheppen guacamole en creme fraiche
Haal de avocado uit zijn schil, dit hoeft niet netjes.
Prak de avocado met een vork tot de consistentie die jij wilt.
Hak het kleine beetje paprika dat je apart hebt gehouden in hele kleine stukjes, voeg toe aan de guacamole
Hak ook een klein beetje rode ui in hele kleine stukjes, voeg toe aan de guacamole
Hak de koriander grof en voeg ook toe aan de guacamole.
Breng op smaak met limoensap, peper en zout en eventueel mexicaanse kruiden