Naar Albert Heijn recept voor 4 personen, voor grote eters misschien iets meer doen.
650 g runder sukadelappen
1 el tarwebloem
2 el milde olijfolie
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
125 g magere spekblokjes
375 ml Farnese Fantini Montepulciano rode wijn
425 ml Mutti San Marzano tomaten in blik
20 g verse Italiaanse kruidenmix
400 g paddenstoelen voor pasta
500 g verse pappardelle
Keukentouw kan handig zijn voor de kruiden
Bestrooi het vlees met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin het vlees op hoog vuur aan beide kanten bruin.
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Voeg samen met de spekjes toe aan het vlees en fruit 3 min. mee. Voeg de wijn en de tomaten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag.
Bind een stuk keukentouw om de kruiden zodat je ze later gemakkelijk in één keer kunt verwijderen. Voeg toe aan de saus. Laat 1½ uur met de deksel op de pan stoven en garen op laag vuur. Haal het laatste halfuur de deksel van de pan.
Snijd de paddenstoelen grof en bak ze in de rest van de olie 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de laatste 15 min. toe aan het vlees.
Kook de pasta beetgaar, verwijder de kruiden en serveer de pasta met het vlees.
In plaats van het bakje Italiaanse kruidenmix kun je ook losse takjes rozemarijn, tijm en salie gebruiken.
In plaats van sukadelappen kun je ook runderriblappen gebruiken.