Copypaste van: https://www.lekkerensimpel.com/elburger-brok/
Tips van Marjon: Er mag lekker veel koekkruiden in, er zou ook nog wel extra gemberpoeder bij mogen. De kruidnagel vind ik wel voldoende. Niet het zout vergeten!
We delen vandaag een recept voor Elburger brok. Voor degenen die nog nooit gehoord hebben van Elburger brok (wat niet zo gek is ;)): Elburger brok is een soort van zachte speculaas. Heel erg lekker en helemaal niet zo moeilijk om te maken! Echt een aanradertje!
Recept voor 8 – 10 personen
Tijd: 15 min. + 25 min. in de oven
200 gram bloem
100 gram roomboter
1/4 tl gemalen kruidnagel
2 tl speculaas/koekkruiden
125 gram donkerbruine basterdsuiker
1 losgeklopt ei
1/4 zakje bakpoeder
zout
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Smelt vervolgens de boter in een pannetje of in de magnetron. Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed dit tot er een smeuïge deegbal ontstaat. Blijft het deeg te dik of te droog, voeg dan nog een klein beetje melk toe. Rol het deeg tot slot uit op een bakplaat tot een plak, met een dikte van een centimeter.
De Elburger brok kan nu voor 25 minuten de oven in. Laat de Elburger brok vervolgens afkoelen en breek hem dan in brokken. Pak er een lekker kopje koffie of thee bij en een stuk Elburger brok.