3 eiere
5 a 6 plakken deeg voor hartige taart
1 a 2 eetlepels paneermeel
in boter om in te vetten
60 gr geraspte kaas
250 ml kookroom
450 gr blad spinazie (ontdooid)
verse dille (of andere kruiden)
300 gr verse zalm
Quichevorm of springvorm
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de quichevorm in met een beetje boter. Bekleed de vorm met de plakjes deeg, druk de randjes goed aan met een vork. Bestrooi de bodem met een beetje paneermeel.
Klop de room los met de eieren. Breng het mengsel op smaak met een beetje peper en zout en dille. Klop daarna de geraspte kaas door. Druk het vocht goed uit de spinazie en klop door het eiermengsel. Snijd de zalm in kleine stukjes en verdeel ¾ over de bodem (Of roer door het mengsel heen, dan is het beter verdeeld door de quiche). giet het ei-spinazie mengsel over de zalm en verdeel gelijkmatig. Druk dan de overige stukjes zalm nog zachtjes in het mengsel. Bak de quiche 45 min in de oven. Controleer daarna met een sateprikker of hij goed gaar is.
Vervang de spinazie ook eens door prei of broccoli en gebruik eens gerookte zalm voor een sterkere zalm-smaak.